Fjärde generationens familjeföretag

Restaurang Brygghuset slog upp portarna 1996 och har sedan dess utfodrat många hungriga gäster och boende runtom i trakten. Här serveras hemlagad mat med stor omsorg och hjärta, precis som Kerstin och Olof Abrahamsson tänkte sig då de tog dem först spadtagen i marken för att bygga en rymlig och ljus restaurang med en slående utsikt över Östersundet.

I slutet av 1940-talet upplät Olofs föräldrar, Arthur och Karin Abrahamsson mark för sommarstugor i området Sundsörn. Under 1970-talet togs detta över av Olof och hans fru Kerstin som drev verksamheten med ett stort engagemang och en tydlig vision. De ville skapa och vidareutveckla sommarstugeområdet med en tydlig detaljplan samtidigt som de startade upp en lukrativ potatis- och jordgubbsodling. 1995 påbörjades en totalrenovering av området där badstranden rensades och gjordes badvänlig. De byggde ut vägarna och installerade vatten i området. Året därpå byggdes Restaurang Brygghuset som blev en naturlig knytpunkt bland gäster och boende.

Idag är det fjärde generationen Abrahamsson med Johan och Malin i spetsen som driver Sundsörns camping. Deras barn hjälper till så mycket som deras studier tillåter och förhoppningen är att femte generationen Abrahamsson tar över i sinom tid. Sundsörns camping står för trygghet, service, hjärta och känsla vilket återspeglas i den höga andelen återkommande gäster år efter år. Planerna för campingen framöver är att skapa en lantlig idyll med en liten bondgård. Tanken bakom det är att låta barn och vuxna sköta om djuren för att lära sig och förstå värdet i empati och vikten av att värna om djur och natur.

Familjen Abrahamsson

AKTUELLT BRYGGHUSET